Плутонның Күннен арақашықтығы жердігіне қарағанда 40 есе үлкен болса, Плутон мен Күннің арасындағы тартылыс күшінің Жер мен Күннің арасындағы тартылыс күшіне қа icon

Плутонның Күннен арақашықтығы жердігіне қарағанда 40 есе үлкен болса, Плутон мен Күннің арасындағы тартылыс күшінің Жер мен Күннің арасындағы тартылыс күшіне қа






Скачать 69.49 Kb.
НазваниеПлутонның Күннен арақашықтығы жердігіне қарағанда 40 есе үлкен болса, Плутон мен Күннің арасындағы тартылыс күшінің Жер мен Күннің арасындағы тартылыс күшіне қа
Дата конвертации01.03.2013
Размер69.49 Kb.
ТипДокументы
02_02_Физика_қаз.

$$$001

Плутонның Күннен арақашықтығы жердігіне қарағанда 40 есе үлкен болса, Плутон мен Күннің арасындағы тартылыс күшінің Жер мен Күннің арасындағы тартылыс күшіне қатынасы. Плутон мен Жердің массасын жуықтап бірдей деп есептеңдер.

A) 1400 есе.

B) 120 есе.

C) 1600 есе.

D) 160 есе.

E) 1200 есе.

{Правильный ответ} = С

{Сложность} = В

{Учебник} = Физика и астрономия – 9, Р. Башарулы, Д. Казахбаева, У. Токбергенова, Н. Бекбасар 2005.

{Класс} = 9

{Четверть} = 1

$$$002

М массалы планетаның айналасында, массасы m серігі қозғалады. Осы кездегі серіктің планетаға гравитациялық тартылыс күші

A) М массасына тура пропорционал және m-ға тәуелді емес.

B) m массасына тәуелді емес және М-ға тәуелді емес.

C) Мm массалар көбейтіндісіне тура пропорционал.

D) М/m массалар қатынасына тура пропорционал.

E) М-ға да, m-ге де тәуелді емес.

{Правильный ответ} = C

{Сложность} = А

{Учебник} = Физика и астрономия – 9, Р. Башарулы, Д. Казахбаева, У. Токбергенова, Н. Бекбасар 2005.

{Класс} = 9

{Четверть} = 1

$$$003

Массалары m, 2m және 3m үш дене суретте көрсетілген ара қашықтықпен бір түзудің бойында орналасқан. Денелер арасындағы гравитациялық тартылыс күші



A) 1 және 2 минимал.

B) 1 және 3 минимал.

C) 2 және 3 минимал.

D) 1 және2, 1 және 3, 2 және 3 бірдей.

E) 2 және 3 максимал.

{Правильный ответ} = С

{Сложность} = В

{Учебник} = Физика и астрономия – 9, Р. Башарулы, Д. Казахбаева, У. Токбергенова, Н. Бекбасар 2005.

{Класс} = 9

{Четверть} = 1

$$$004

Массасы 8 т ғарыш кемесі массасы 20 т орбиталық ғарыш бекетіне 100 м ара қашықтыққа жақындайды. Олардың өзара тартылыс күші (G = 6,67∙10-11 )

A) 1 кН.

B) 1 мкН.

C) 10 мкН.

D) 10 кН.

E) 100 Н.

{Правильный ответ} = В

{Сложность} = В

{Учебник} = Физика и астрономия – 9, Р. Башарулы, Д. Казахбаева, У. Токбергенова, Н. Бекбасар 2005.

{Класс} = 9

{Четверть} = 1

$$$005

Өзара әсерлескен, массалары екі есе артқан екі дененің тартылу күші

A) 2 есе артады.

B) 2 есе кемиді.

C) 4 есе артады.

D) 4 есе кемиді.

E) өзгереді.

{Правильный ответ}=C

{Сложность}= B

{Учебник}=Физика және астрономия. Р. Башарулы және т.б. 2005

{Класс}=9

{Четверть}=1


$$$006

Өз-ара әсерлескен екі дене арасындағы қашықтықты 2 есеге арттырған кездегі денелердің тартылу күші

A) 8 есе артады.

B) 2 есе кемиді.

C) 2 есе артады.

D) 4 есе кемиді.

E) 4 есе артады.

{Правильный ответ}=D

{Сложность}= B

{Учебник}=Физика және астрономия. Р. Башарулы және т.б. 2005

{Класс}=9

{Четверть}=1


$$$007

Бүкіләлемдік тартылыс заңының формуласы

A)

B)

C)

D)

E)

{Правильный ответ}=C

{Сложность}=A

{Учебник}=Физика және астрономия. Р. Башарулы және т.б. 2005

{Класс}=9

{Четверть}=1


$$$008

Юпитердің массасы Жердің массасынан 317 есе артық, ал радиусы жер радиусынан 11 есе артық. Юпитердегі еркін түсу удеуі

()

A) 317 м/с2.

B) 26,2 м/с2.

C) 11 м/с2.

D) 121 м/с2.

E) 28,8 м/с2.

{Правильный ответ}=B

{Сложность}=B

{Учебник}=Физика және астрономия. Р. Башарулы және т.б. 2005

{Класс}=9

{Четверть}=1


$$$009

Жердің центрінен бастапқы арақашықтықтағы жерге тартылу күші 36 есе кем болатын қашықтық (Жер радиусы – Rж)

A) 36 Rж.

B) 18 Rж.

C) 9 Rж.

D) 6 Rж.

E) 12 Rж.

{Правильный ответ}=D

{Сложность}=B

{Учебник}=Физика және астрономия. Р. Башарулы және т.б. 2005

{Класс}=9

{Четверть}=1


$$$010

Массасы 1 кг дене Ай бетіне 1,63 Н күшпен тартылады. 20,375 м биіктіктен дененің Ай бетіне қўлау уақыты

A) 12,5 с.

B) 10 с.

C) 20 с.

D) 5 с.

E) 4 с.

{Правильный ответ}=D

{Сложность}=B

{Учебник}=Физика және астрономия. Р. Башарулы және т.б. 2005

{Класс}=9

{Четверть}=1


$$$011

Массалары кг және кг денелер 13,34 мН күшпен тартылады. Осы денелер арасындағы ара қашықтық

()

A) 96 м.

B) 1 км.

C) 400 м.

D) 4800 м.

E) 200 м.

{Правильный ответ}=E

{Сложность}=B

{Учебник}=Физика және астрономия. Р. Башарулы және т.б. 2005

{Класс}=9

{Четверть}=1


$$$012

10 м арақашықтықтан массалары бірдей денелердің өз-ара тартылыс күші

26,68 мН. Денелердің массалары

()

A) 200 т.

B) 100 т.

C) 400 т.

D) 266 т.

E) 133 т.

{Правильный ответ}=A

{Сложность}=B

{Учебник}=Физика және астрономия. Р. Башарулы және т.б. 2005

{Класс}=9

{Четверть}=1


$$$013

Жерге тартылу күші алғашқы мәнінен 81% -ға өзгеретін биіктік

A)

B)

C)

D)

E)

{Правильный ответ}=A

{Сложность}=C

{Учебник}=Физика және астрономия. Р. Башарулы және т.б. 2005

{Класс}=9

{Четверть}=1


$$$014

Жерге тартылу күші бастапқы жағдайынан 0,25Rж биіктіктегі қўрайтын бөлігі

A) 75%.

B) 25%.

C) 50%.

D) 64%.

E) 48%.

{Правильный ответ}=D

{Сложность}= C

{Учебник}=Физика және астрономия. Р. Башарулы және т.б. 2005

{Класс}=9

{Четверть}=


$$$015

Жер бетінде еркін түсу үдеу модулі анықталатын формула

A)

B)

C)

D)

E)

{Правильный ответ}=B

{Сложность}=A

{Учебник}=Физика және астрономия. Р. Башарулы және т.б. 2005

{Класс}=9

{Четверть}=


$$$016

Екі дененің ара қашықтығын 100 м –ге арттырғанда тартылыс күші 1,44 есе кеміді. Денелер арасындағы бастапқы ара қашықтықтың мәні

A) 1440 м.

B) 144 м.

C) 500 м.

D) 1000 м.

E) 600 м.

{Правильный ответ}=C

{Сложность}=C

{Учебник}=Физика және астрономия. Р. Башарулы және т.б. 2005

{Класс}=9

{Четверть}=1


$$$017

Екі дененің ара қашықтығы 60 м –ге кемігенде тартылыс күші 69% -ке артады. Денелер арасындағы бастапқы ара қашықтықтың мәні

A) 360 м.

B) 630 м.

C) 690 м.

D) 130 м.

E) 260 м.

{Правильный ответ}=E

{Сложность}=C

{Учебник}=Физика және астрономия. Р. Башарулы және т.б. 2005

{Класс}=9

{Четверть}=1


$$$018

Белгілі бір ара қашықтықта массалары бірдей денелер өз-ара тартылады. Егер бір дененің массасын 200 кг-ға артырсақ, олардың тартылыс күші 3 есе артады (сол ара қашықтықта). Бастапқы массасының мәні.

A) 100 кг.

B) 200 кг.

C) 400 кг.

D) 50 кг.

E) 300 кг.

{Правильный ответ}=A

{Сложность}=B

{Учебник}=Физика және астрономия. Р. Башарулы және т.б. 2005

{Класс}=9

{Четверть}=1


$$$019

Белгілі бір ара қашықтықта массалары бірдей денелер өз-ара тартылады. Егер бір дененің массасын 300 кг-ға кемітсек, олардың тартылыс күші 15%-ке кемиді (сол ара қашықтықта). Бастапқы массасының мәні.

A) 345 кг.

B) 3000 кг.

C) 2000 кг.

D) 4500 кг.

E) 200 кг.

{Правильный ответ}=C

{Сложность}= C

{Учебник}=Физика және астрономия. Р. Башарулы және т.б. 2005

{Класс}=9

{Четверть}=1


$$$020

100 м ара қашықтағы екі дененің тартылыс күші . Егер ара қашықтықты 50 м-ге арттырсақ, онда тартылыс күшінің мәні

A) .

B) .

C) .

D) .

E) .

{Правильный ответ}=C

{Сложность}= C

{Учебник}=Физика және астрономия. Р. Башарулы және т.б. 2005

{Класс}=9

{Четверть}=1


$$$021

Екі дене 400 м қашықтықта өз-ара тартылады. Егер қашықтықты 100 м-ге артырсақ, онда оның тартылыс күші

A) 30%-ке кемиді.

B) 40%-ке кемиді.

C) 40%-ке артады.

D) 36%-кемиді.

E) 36%-ке артады.

{Правильный ответ}=D

{Сложность}=C

{Учебник}=Физика және астрономия. Р. Башарулы және т.б. 2005

{Класс}=9

{Четверть}=1


$$$022

Массалары 400 кг екі дене өз-ара тартылады. Егер біреуінің массасын 100 кг-ға арттырса, сол қашықтықтағы олардың тартылыс күші

A) 2 есе артады.

B) 1,25 есе кемиді.

C) 4 есе артады..

D) 4 есе кемиді.

E) 1,25 есе артады.

{Правильный ответ}=E

{Сложность}= C

{Учебник}=Физика және астрономия. Р. Башарулы және т.б. 2005

{Класс}=9

{Четверть}=1


$$$023

Массалары 2500кг екі дене өз-ара тартылады. Егер біреуінің массасын 500 кг-ға кемітсе, сол қашықтықтағы олардың тартылыс күші

A) 25% -ке кемиді.

B) 20%-ке артады.

C) 20%-ке кемиді.

D) 40%-ке артады.

E) 40%-ке кемиді.

{Правильный ответ}=C

{Сложность}=C

{Учебник}=Физика және астрономия. Р. Башарулы және т.б. 2005

{Класс}=9

{Четверть}=1

Ваша оценка этого документа будет первой.
Ваша оценка:

Похожие:

Плутонның Күннен арақашықтығы жердігіне қарағанда 40 есе үлкен болса, Плутон мен Күннің арасындағы тартылыс күшінің Жер мен Күннің арасындағы тартылыс күшіне қа iconКерей хандығы мен монғол тайпаларының арасындағы қарым-қатынас
30.5kb.  
Плутонның Күннен арақашықтығы жердігіне қарағанда 40 есе үлкен болса, Плутон мен Күннің арасындағы тартылыс күшінің Жер мен Күннің арасындағы тартылыс күшіне қа iconҚазақтың өлшемді латын әліпбиі - Қазақ әліпбелерінің тарихи салыстырмалы кестесі 9
327.6kb.   Мен 1996 дылдан бері 26 таңбалы стандартты латын әліпбиінің қазақ тілін бейнелеудегі потенциялын, қазақ тіліне тиімді пайдалану жолдарын...
Плутонның Күннен арақашықтығы жердігіне қарағанда 40 есе үлкен болса, Плутон мен Күннің арасындағы тартылыс күшінің Жер мен Күннің арасындағы тартылыс күшіне қа icon{Учебник}=Физикалыќ география, Бірмаєамбетов Ј, Мамырова К, 2006 ж
59.9kb.   Жер ќыртысы мен жоєарєы мантиядаєы кенет ыєысу јсерінен туатын жер астыныѕ ќозєалысы
Плутонның Күннен арақашықтығы жердігіне қарағанда 40 есе үлкен болса, Плутон мен Күннің арасындағы тартылыс күшінің Жер мен Күннің арасындағы тартылыс күшіне қа icon{Учебник}=Материктер мен мўхиттар географиясы, Бейсенова Ј, 2003ж
16.2kb.   Литосфераныѕ жоєарєы, атмосфераныѕ тґменгі бґлігі жјне гидросфера мен биосфераныѕ байланысы мен јрекеттесуі нјтижесінде ќалыптасќан...
Плутонның Күннен арақашықтығы жердігіне қарағанда 40 есе үлкен болса, Плутон мен Күннің арасындағы тартылыс күшінің Жер мен Күннің арасындағы тартылыс күшіне қа iconҮшбұрыштың қабырғалары 12 және 9 см, арасындағы бұрыш 30
74.4kb.  
Плутонның Күннен арақашықтығы жердігіне қарағанда 40 есе үлкен болса, Плутон мен Күннің арасындағы тартылыс күшінің Жер мен Күннің арасындағы тартылыс күшіне қа icon{Учебник}= Материктер мен мўхиттар географиясы. Бейсенова Ј, 2003ж
18.1kb.   Мўхит аралдарыныѕ табиєаты мен халќы жґнінде єылыми еѕбектер жазып ќалдырєан єалым
Плутонның Күннен арақашықтығы жердігіне қарағанда 40 есе үлкен болса, Плутон мен Күннің арасындағы тартылыс күшінің Жер мен Күннің арасындағы тартылыс күшіне қа icon{Учебник}= Материктер мен мўхиттар географиясы. Бейсенова Ј, 2003ж
12.7kb.   Температура жаєдайы, ылєалдылыєы, топыраєы, ґсімдіктер мен жануарлары бір-бірімен байланысќан ірі табиєат кешені
Плутонның Күннен арақашықтығы жердігіне қарағанда 40 есе үлкен болса, Плутон мен Күннің арасындағы тартылыс күшінің Жер мен Күннің арасындағы тартылыс күшіне қа iconКонтурдан өтетін магниттік ағын және ток күші арасындағы пропорционалдық коэффициенті
48.9kb.  
Плутонның Күннен арақашықтығы жердігіне қарағанда 40 есе үлкен болса, Плутон мен Күннің арасындағы тартылыс күшінің Жер мен Күннің арасындағы тартылыс күшіне қа iconЖер бетіндегі күн мен түннің ауысуы Жердің өз осінен айналуына байланысты. Осы жағдайдағы санақ жүйесі a күнге байланысты
25kb.  
Плутонның Күннен арақашықтығы жердігіне қарағанда 40 есе үлкен болса, Плутон мен Күннің арасындағы тартылыс күшінің Жер мен Күннің арасындағы тартылыс күшіне қа iconКосалкы материалдар мен бұйымдарды өңдеу - Қосалқы материалдар мен бұйымдарды өңдеуде қолданылатын материалдар (материалдардың ассортименті, жіптер,фурнитура,желімдеу әдістері,құрал-жабдықтар)
29.3kb.   Ашык сабак
Разместите кнопку на своём сайте:
Рефераты


База данных защищена авторским правом ©CoolReferat 2000-2012
обратиться к администрации | правообладателям | пользователям
Основная база рефератов
Рефераты